Visita Tuéjar i descobreix les increïbles pintures rupestres en Corrales de la Silla, declarades Bé d'Interés Cultural per la UNESCO.

Descobrir Tuéjar és viatjar en el temps milers d'anys. Una destinació ideal per a visitar les pintures rupestres que es troben en Corrales de Silla, en tres buits d'escassa profunditat oberts en la roca calcària. Es tracta de tres abrics. El primer data del 10.000 a. C., en el qual es reconeix una gran figura humana i, a la seua dreta, una cérvola de bones proporcions que es conserva íntegrament. En les pintures rupestres d'aquest abric també es pot apreciar un altre cérvol, però de difícil visió, juntament amb la representació d'un altre animal en la seua part dreta.

El segon abric, que data del 5.000 a. C., compta amb proporcions més grans i, al llarg de la història, s'ha utilitzat com a lloc per a guardar el bestiar. Quant a les pintures que hi ha, es pot observar una xicoteta cabra completa, el tos i el banyam d'una altra i taques de moltes altres figures.

Finalment, el tercer abric és de l'any 6.000 a. C. i és el que més pintures rupestres conserva. Totes les representacions tenen arquers guerrers en actituds variades, amb el seu arc i les seues fletxes. Es poden distingir amb molta claredat cinc de les pintures.

Les pintures s'elaboraven amb pigments minerals de diferents tons en rojos, negres i blancs. Les plomes d'au o tiges vegetals eren els pinzells de l'època, perquè permetien realitzar amb precisió els traços més fins. Els objectius d'aquestes pintures eren la representació artística i ser un mitjà de comunicació i d'expressió del seu imaginari col·lectiu.

Les Pintures Rupestres de Corrales de Silla estan reconegudes com Bé d'Interés Cultural per la UNESCO.