Galeria Multimèdia

Endinsa't en un jardí al centre de València amb 4.500 espècies de plantes diferents. Descobreix el Jardí Botànic.

El Jardí Botànic de València depén de la Universitat de València i el trobaràs al barri antic de la ciutat, prop de l'antic llit del riu Túria. Es tracta d'un museu viu i obert al públic que té com a objectiu la divulgació, conservació i estudi de la seua gran col·lecció de plantes.

L'extensió del Jardí Botànic és de 4 hectàrees i la seua història es remunta al segle XIX: l'any 1802 es va situar definitivament en la seua ubicació actual, encara que abans havia passat per altres llocs de València des del 1567. Sempre ha estat lligat a la universitat i al principi era un hort de plantes medicinals.

Ara alberga més de 4.500 espècies de plantes diferents, dividides en 27 col·leccions. La major part d'elles estan a l'aire lliure, i altres a l'hivernacle i a l'oracle. El disseny replica els típics jardins universitaris nascuts en el s. XVI: un llarg passeig et mostrarà la diversitat del món vegetal en tota la seua extensió, com les plantes s'adapten a l'entorn, com es relacionen amb els animals, com han de cultivar-se i quina és la seua utilitat per als humans.

Si decideixes visitar el Jardí Botànic de València podràs viatjar a qualsevol racó del món sense eixir de la ciutat. Hi ha exemples de vegetació dels 5 continents i la nostra imaginació ens transporta a llocs exòtics. A més, el jardí té una agenda d'esdeveniments repleta d'activitats culturals: t'ofereix cicles de concerts acústics, conferències, cursos i exposicions. Submergeix-te en un oasi de biodiversitat!