Blogs en video

Banyeres de Mariola es troba a la comarca de l'Alcoià, al nord d'Alacant, en una ubicació privilegiada en el Parc Natural de la Serra de Mariola. La naturalesa que envolta aquesta destinació es caracteritza per la seua gran varietat d'herbes aromàtiques i medicinals. Vols conéixer una mica aquest preciós lloc? Les seues fonts i els seus monuments conten moltes històries.

Què veure en Banyeres de Mariola

Per a començar la visita a Banyeres de Mariola, és imprescindible recórrer el seu Castell. Aquesta fortalesa s'alça a uns 830 metres d'altura i, encara que ha sigut reconstruïda, encara s'aprecien algunes restes del seu origen islàmic. Entre els elements que més hi destaquen trobem la Torre de l'Homenatge, de l'època almohade, construïda mitjançant la tècnica tapiera. Una de les curiositats que té aquest castell és que, des de l'alt de la seua torre, es poden contemplar quatre províncies: Albacete, Múrcia, Alacant i València.

Seguim amb la nostra ruta per aquest magnífic poble i ens detenim en el Monument de Sant Jordi. Aquesta escultura es troba als peus del castell i va ser construïda per a commemorar el lloc on es trobava l'antiga ermita amb vocació a Sant Jordi. Vols saber una cosa molt curiosa? Aquesta ermita era coneguda com la de “El Conjurador” perquè Sant Jordi, segons diuen, tenia la facultat de conjurar tempestes davant els precs de la població.

Un altre dels edificis que val la pena visitar és l’Església de Santa Maria. Es troba en la Plaça Major, la seua façana principal és d'estil barroc i el seu interior té forma de creu llatina. El seu campanar va ser derruït durant la Guerra Civil, però es va reconstruir amb molta cura per a intentar recrear-lo.

Si vols descobrir quin és un dels edificis més antics de Banyeres de Mariola, has de viatjar entre els segles XIII i XIV per a contemplar la bellesa de l’Ermita de Santa Maria Magdalena. Aquest lloc cobra una especial rellevància durant el mes de juliol, quan es fan processons i ofrenes en honor a la Verge.

Vols veure més coses de Banyeres de Mariola? La Casa de la Cultura és un edifici que té una història peculiar. En aquesta casa es recaptaven diners tant per a ajudar els pobres com per a arreglar el teatre de la localitat. Un edifici molt important per a la gent del poble.

I no podem anar-nos-en de Banyeres de Mariola sense contemplar els seus molins. Aquests elements tan significatius recorren el riu Vinalopó. Tot un símbol d'una època on la indústria va enlairar!

Posa el punt final més saborós de la teua visita a aquest lloc gaudint de la seua gastronomia, de la seua gent i de les seues tradicions. Banyeres de Mariola és una destinació que val la pena descobrir.

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Vivendes turístiques
Hotels
Compres
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme

Propostes de viatge

Publicacions