Galeria Multimèdia

Descobreix els monuments que hi ha a Banyeres de Mariola. Endinsa't en l'Església de Santa Maria i contempla aquesta joia de l'arquitectura.

Si recorrem els carrers de Banyeres de Mariola, ens trobem, en la seua Plaça Major, davant un dels edificis amb història de la localitat, l'Església de Santa Maria.

Aquesta església d'estil neoclàssic té forma de creu llatina i gran part dels seus carreus van estar en un antic temple que es trobava als peus del castell, en l'actual teatre principal.

La seua portada és barroca i la seua escalinata en forma de ventall convida a entrar en aquest temple. Una vegada allí, hi ha alguns elements que criden l'atenció, com la capella de la comunió, la coberta de la qual es va construir en estil bizantí ja en el segle XIX.

Un altre dels elements de l'Església de Santa Maria que cal destacar és el seu campanar. Durant la Guerra Civil va ser derruït i, en 1950, es va començar a reconstruir. Durant aquest procés, van tractar que fóra el més semblant possible a l'original, però l'actual és de ciment, mentre que l'anterior tenia pedres de cadirat a les seues cantonades. Això ho pots comprovar en la part del campanar que no va ser derruïda.

Aquest és només un dels edificis que parla del passat de Banyeres de Mariola, però si vols conéixer més sobre la seua història, només has de recórrer els seus carrers i detindre't davant un altre dels seus monuments, com el Castell, l'Ermita de Santa Maria Magdalena o la Casa de Cultura.