Festes de Moros i Cristians en honor de Sant Jordi Màrtir

Main image

Galeria Multimèdia

Coneix tots els detalls de la gran festa de Banyeres de Mariola i prepara una escapada per a viure la tradició d'aquesta destinació.

Del 22 al 25 d'abril, Banyeres de Mariola celebra, cada any, les seues festes de Moros i Cristians dedicades al seu patró, Sant Jordi. Una festa que ha sigut declarada d'Interés Turístic Nacional i que atrau multitud de visitants que volen gaudir de la història i tradició d'aquesta destinació.

A pesar que es realitzen actes festius previs durant els caps de setmana anteriors, el gran començament té lloc el 22 d'abril amb la desfilada i ofrena de bandes de música que posaran les notes sonores de la festa. Eixe mateix dia a la vesprada, es viu l'Entrada amb la desfilada de les comparses mores i cristianes.

El 23 d'abril, dia de Sant Jordi, Banyeres de Mariola presencia l'acte de la Diana, que desperta als veïns amb el Concurs de Caps i Esquadres. Posteriorment, se celebra la missa en honor al patró i, a la vesprada, és el torn dels més xicotets amb la desfilada infantil.

El conegut com "dia dels trons" és el 24 d'abril, moment en què es rememora la conquesta del castell pel bàndol moro i, seguidament, la reconquesta cristiana. El punt final del dia 25 arriba amb una emotiva missa de campanya per als més devots, com a record als morts.

Tot un viatge per la cultura i idiosincràsia de Banyeres de Mariola i la seua història del passat. Anima't a descobrir el seu llegat!


*És recomanable consultar prèviament la informació de l'esdeveniment.

Més informació
Data d'inici

22/04/2022

Data finalització

25/04/2022

Tipus d'interès

Interés turístic nacional