Multimèdia Gallery 

Banyeres de Mariola té molts atractius, i un d'ells és una bella escultura obra d'un artista valencià que representa un sant al qual es respecta i vol des de fa segles a la localitat. Vens a conéixer-la?

El monument a Sant Jordi de Banyeres de Mariola és una escultura realitzada en bronze per l'autor de l'Alcudia Manuel Boix. A través del seu estil, denominat "nou realisme", Boix va esculpir la magnífica figura de Sant Jordi travessant al drac amb la seua llança, totalment revestit amb una armadura i una capa al vent.

Es va triar aquest emplaçament als peus del castell perquè just en eixe lloc va existir una antiga ermita dedicada a Sant Jordi.

Aquesta ermita, denominada "del Conjurador", ha desaparegut quasi íntegrament, encara que se sap que es degué construir entre el segle XIII i XV i que a principis del segle XX encara n'havia de quedar gran part.

El nom de l'ermita "del Conjurador" fa referència al fet que a Banyeres de Mariola Sant Jordi era venerat perquè allunyara o conjurara tempestes i altres mals.

Si vols saber què més veure a Banyeres de Mariola, et recomanem recórrer el Castell, que està al costat del monument a Sant Jordi i des de la torre del qual es poden contemplar ni més ni menys que quatre províncies: Albacete, Múrcia, Alacant i València. Als voltants de la localitat se situen tres molins paperers que van estar actius entre els segles XVIII i XX i que donen fe del seu passat industrial. Es poden visitar a través de la Ruta dels Molins, que transcorre al costat del riu Vinalopó. Es tracta d'una ruta patrimonial, històrica i també botànica, ja que en el teu camí per a visitar els molins podràs identificar una àmplia varietat d'espècies. Anota el monument a Sant Jordi i tots els atractius de Banyeres de Mariola i comença a preparar la teua pròxima escapada!