Galeria Multimèdia

Si et preguntes què fer a Crevillent, visita el Museu Marià Benlliure. És un pla cultural interessant. Descobreix l'obra d'aquest important escultor.

Marià Benlliure va ser un escultor valencià de gran renom nacional i internacional, i és considerat l'últim mestre del realisme huitcentista. Com a curiositat, l'estatueta dels premis Goya imita un bust que ell va realitzar del pintor saragossà.

A la localitat de Crevillent trobaràs un museu dedicat a la seua figura que ens permet conéixer-lo molt millor i admirar la seua obra de prop. El Museu Marià Benlliure custòdia una rica col·lecció d'obres que, en la seua majoria, són models i esbossos en escaiola que després usava per a realitzar les obres definitives, amb materials com el bronze, el marbre o la fusta. Són escultures molt fràgils però de gran valor i representen la primera idea del seu procés creatiu.

També formen part del museu obres acabades en fusta, ceràmica, bronze, marbre i fins i tot or. Dibuixos, pintures i arxius documentals (anotacions, cartes, fotografies, notícies de premsa) completen el que aquest museu ofereix a l'espectador. A més, també ens trobarem amb obres de col·laboradors i deixebles de l'artista com Mariano Rubio o Emilieta Torrent.

És un museu molt variat que ens ajuda a descobrir la immensitat de l'obra de Benlliure i entendre el seu impacte en la cultura espanyola. 128 objectes s'hi exhibeixen actualment i esperen que hi vages a admirar-los. A més, hi ha exposicions temporals que aporten informació nova i donen un plus de sorpresa a la visita. Crevillent té molt a donar-te i aquest museu és part del seu encant.