Ibi

Ibi

Main image
Ibi es localitza al nord de la província d'Alacant en la coneguda Foia de Castalla i forma part de la comarca de l'Alcoià, sent per tant un lloc d'interior rodejat per muntanyes com la serra del Menetjador i la del Biscoi, junt amb la Teixereta, el Maigmó i la Font Roja. Dista uns 30 km d'Alacant.

IBI, "Vall del Joguet", a principis del segle XX els germans Payá van fabricar el primer joguet, i donaren lloc a l'inici d'una indústria que ha arribat fins els nostres dies, així han convertit la vila en el "Centre Espanyol del Joguet".

IBI, "Bressol del Gelat", des de la genialitat de la invenció dels primers pous de neu fins a com es degusten hui en dia els gelats, Ibi ho ha experimentat tot.

Els seus paratges que, a més de la seua bellesa, reflectixen els ecosistemes típics de l'interior de la província, ens oferixen l'oportunitat de realitzar rutes ecològiques practicant el senderisme.
I si, per fi, s'endinsa en els seus carrers, apreciarà els diferents estils arquitectònics i l'inconfusible sabor de les viles mediterrànies. Recorrent-les, descobrirem la varietat dels establiments que ens convidaran a degustar noves sensacions per al paladar.

Ibi, a més, és un lloc on també primen les tradicions, la cultura i l'esport, arruixant contínuament el calendari amb infinitat d'activitats ludicofestives, culturals i esportives.

Cal destacar especialment el capítol de festes a Ibi, que abasten l'any sencer amb alguns actes que només en esta inigualable ciutat podrà conéixer.
Ibi representa una aposta per al visitant a qui li interesse fer una mirada diferent del litoral mediterrani: Una mirada a l'interior.

Com arribar:
Excel-lents comunicacions per carretera. Per l'autovia de Madrid N-330, a travs de l'eixida de Villena o per l'autovia de Sax que enllaa amb l'autovia central, la A-36 Alacant - Ibi - Alcoi. Des de Valncia, l'accs a Ibi es realitza per la N-340 que passa per Alcoi. Les estacions de tren ms prximes sn les de Villena, Alcoi i Alacant. L'aeroport ms prxims el de l'Altet (Alacant). Hi ha un servici diari d'autobusos que recorren tota esta zona de l'interior de la provncia.

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Hotels
Empreses de turisme actiu
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme

Inspira't

image
Per Nadal els carrers i les cases es vesteixen de llums i flors, i a la Comunitat Valenciana anem més enllà posant sabor valencià a les receptes nadalenques i celebrant aquestes festes amb esdeveniments molt curiosos.
image
El Parc Natural del Carrascar de la Font Roja és, sens dubte, un dels paisatges més bonics de tota la Comunitat Valenciana. Ací, al llarg de les 2.200 hectàrees de superfície, pots gaudir de rutes de senderisme, d'una naturalesa incontaminada i d’algunes sorpreses...
image
Des de COCEMFE, dins del projecte La Comunitat també per a tu, es continua treballant per a garantir que totes les persones puguen gaudir de la cultura i de la naturalesa a la Comunitat Valenciana en igualtat de condicions: es presta especial atenció a les persones amb mobilitat reduïda, s’eliminen barreres arquitectòniques i se’n millora l’accessibilitat.
image
Alacant és sinònim de festa. De llarg a llarg de la província de la Costa Blanca tenen lloc durant tot l'any una sèrie de festejos tradicionals amb les seues característiques úniques i que han aconseguit fama universal.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions