Monòver/Monóvar
Monòver/Monóvar
Monòver/Monóvar
Monòver/Monóvar
Monòver/Monóvar

Blogs en video


Monòver és un bonic poble de l'interior d'Alacant, molt pròxim a Elda, on podràs gaudir d'un agradable passeig pel seu nucli urbà. Una destinació amb història, cultura i una deliciosa gastronomia que val la pena assaborir.

Què veure a Monòver

Passejar per Monòver ens pot portar a llocs amb molt d'encant, com la seua Torre del Rellotge. Crida l’atenció veure aquesta torre que no té adossada una església o una casa consistorial. Es tracta d'un tipus de construcció poc habitual a la Comunitat Valenciana i pot relacionar-se amb els campanars del gòtic català. Aquesta torre es va construir en el segle XVIII i és un element que val la pena visitar.

Si seguim el camí per aquesta acollidora destinació, arribarem al seu Castell de Monòver, un element emblemàtic d'aquesta localitat. Aquesta fortalesa de l'època almohade es troba en un lloc estratègic, ja que permetia controlar el corredor del Vinalopó Mitjà i del Pinós-Jumella. Al llarg dels anys i en diferents excavacions s'hi han trobat autèntics tresors de la història.

Una altra de les joies de Monòver és la Iglesia Parroquial de San Juan Bautista, Església de Sant Joan Baptista, un temple barroc de finals del segle XVIII amb influències neoclàssiques, i l’Ermita de Santa Bàrbara. Aquesta està construïda en un dels dos pujols que envolten aquesta destinació. L'estil de l'ermita segueix models del Barroc valencià. Una joia que trobaràs si decideixes endinsar-te en Monòver.

Si el que vols és conéixer de primera mà la història de Monòver, pots vindre a visitar la Colección Museográfica Permanente de Artes y Oficios de Monóvar, Col·lecció Museogràfica Permanent d'Arts i Oficis de Monòver. En aquest museu es recullen peces singulars de la Comunitat Valenciana que conten part de la història, cultura i la tradició dels monovers i monoveres.

I si et diem que pots descobrir aquesta localitat d'una forma completament diferent, vols fer-ho? Només has de seguir les paraules de l'escriptor Azorín. Aquest famós literat va nàixer a Monòver i se li guarda un especial carinyo. Per això, pots conéixer la seua literatura i la seua vida en la Casa Museu Azorín. Una experiència que no oblidaràs.

La gastronomia és una altra manera de conéixer aquesta destinació. Així que no pots perdre't el seu gaspatxo o el seu arròs amb conill. I per als més tradicionals, no oblideu assaborir les gatxamigues o l’olleta de Sant Antoni. Tota una delícia per al vostre paladar!

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Compres
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Esdeveniments
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Zones d'interior

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions