Galeria Multimèdia

Acosta't a Monòver a descobrir una edificació pràcticament única en la seua espècie i aprofita per a recórrer els carrers d'aquesta preciosa localitat.

La Torre del Rellotge a Monòver, Alacant, és una edificació que data de 1734, i que forma part de l'interessant patrimoni d'una localitat a la qual et recomanem planejar una escapada.

Aquesta Torre del Rellotge està situada enlaire, de manera que es converteix en un punt fàcil d'identificar en el paisatge urbà de Monòver. El que la fa tan especial és que a la regió és realment difícil trobar torres que no estiguen adossades a un temple o torres exemptes, i encara més si, com és el cas, té un ús civil i no religiós i ni tan sols està adossada a l'ajuntament.

La Torre del Rellotge de Monòver va ser ideada per a albergar el rellotge i les campanes, i consta de quatre trams o cossos que van superposant-se sobre una planta quadrada. També inclou un rellotge de sol a més del mecànic, i està rematat en l'últim cos per una cúpula de teules vidriades d'un brillant color blau.

La construcció d'aquesta torre es deu a un període de prosperitat viscut per la localitat en el segle XVIII, en el qual el govern de la ciutat segurament va voler erigir un símbol de la bona època que es vivia. Si vols elaborar una llista de coses a veure a Monòver, a més de la Torre del Rellotge has de visitar el seu castell, l'Església de Sant Joan Baptista o el seu didàctic Museu d'Arts i Oficis, un lloc on aprendre com es treballava en altres èpoques, amb quins utensilis i eines, etc.

Finalment, no te'n pots anar de Monòver sense provar el seu excel·lent vi Fondillón, un producte gurmet molt representatiu d'aquesta regió i de qualitat indiscutible.