Multimèdia Gallery 

El Parc Natural de les Salines és una mostra de com la indústria i la naturalesa convivien per a conservar el mitjà i crear riquesa.

El Parc Natural de les Salines de Santa Pola s'estén al llarg de 2.470 hectàrees, situades a la zona litoral de la Badia de Santa Pola, província d'Alacant. Aquest aiguamoll ha sigut declarat d'importància internacional i està inclòs en la llista Ramsar; a més, és una zona d'especial importància per a les aus segons marca una directiva europea.

Antigament, les Salines, juntament amb el Parc Natural del Fondo, conformaven una gran zona humida que es coneixia com l'Albufera d'Elx. Dins de les Salines trobem explotacions salineres, les de Braç del Port i Bonmatí, tolles d'aigua dolça, una zona de dunes i platja i terres de cultiu.

La diversitat d'ambients i hàbitats dona lloc a un gran ventall d'espècies i formacions vegetals. Respecte a la flora, abunden en aquest espai les algues marines i espècies de la família Amaranthaceae, herbes i arbustos que prosperen en zones salines.

La fauna està protagonitzada per aus. Al Parc Natural de les Salines conviuen concentracions de fins a 8.000 flamencs, acompanyats per becs d'alena, camallargues, xibecs cap-rojos, garses i arpelles cendroses. A més d'aus, hi trobaràs sargantanes cua-roges o el fartet, un peix endèmic de la geografia valenciana.

La instal·lació d'explotacions salineres en aquest lloc a la fi del s. XIX i principis del XX va alterar el territori, i hui dia és un exemple d'èxit de convivència entre els usos industrials i la conservació del medi natural.

Més informació
TIPUS

Parcs naturals

Protegits