Galeria Multimèdia

A la part alta d'un pujol a la localitat de Tibi, s'alça el Castell, un testimoni imponent de la història que ofereix vistes panoràmiques i una experiència immersiva en el passat medieval de la localitat.

El majestuós Castell de Tibi, també conegut com a Castell de Talaia, s'erigeix amb majestuositat en el cim d'un pujol a la localitat de Tibi, província d'Alacant, Espanya. La seua història es remunta a l'època musulmana, amb arrels en el segle X, quan va ser erigit com una baula crucial en la xarxa de fortaleses que custodiava i controlava la regió. Després de la Reconquesta, va canviar de mans, passant a ser un tresor de la corona d'Aragó i després propietat de diferents famílies nobles. La imponent estructura actual del castell és una amalgama d'ampliacions i transformacions al llarg dels segles. En el seu cor, una torre principal de planta rectangular i estructures secundàries s'alcen com a guardians del seu passat.

Les muralles que alguna vegada van envoltar el pujol s'han convertit en testimonis silents de temps tumultuosos. Malgrat els estralls del temps, el Castell de Tibi ha sigut restaurat i conservat, transcendint la seua condició física per a convertir-se en una atracció turística i un emblema del patrimoni de Tibi. Des de les seues altures, el Castell de Tibi ofereix vistes panoràmiques espectaculars de l'entorn, abastant des de la majestuosa muntanya de la Carrasqueta fins al seré embassament de Tibi i els pintorescos carrers empinats de la població homònima. Aquest enllaç tangible amb el passat converteix al castell en un imant per als aficionats a la història, l'arqueologia i el turisme cultural. Un viatge al Castell de Tibi és un viatge a través del temps, un testimoniatge viu de la rica història de la regió que continua captivant als visitants amb la seua magnificència i la seua capacitat per a evocar murmuris del passat en cada pedra i racó.