Galeria Multimèdia

Descobreix a Almassora les restes d'un antic castell ple d'història i aprofita la teua escapada per a gaudir d'aquesta preciosa localitat castellonenca. Anima't a preparar la teua visita!

Les restes de l'antic Castell d'Almassora, a la Plana Alta de Castelló i d'origen musulmà, esperen des d'un promontori estratègicament situat al costat del riu Millars. Es tracta lamentablement d'unes ruïnes, però encara és recognoscible part de la seua estructura i t'animem a incloure'l en la teua ruta per la bellesa de l'entorn.

El Castell d'Almassora probablement va ser despoblat després de l'arribada dels cristians, la qual cosa en part explica el seu estat d'abandó, però l'origen d'eixa fortalesa encara es remunta més arrere en el temps, ja que s'han trobat en aquest punt restes de l'Edat del Bronze i del Ferro i traces d'habitants ibers. Senyal inequívoca que el lloc reunia condicions avantatjoses per als éssers humans.

Podrem observar que tenia una planta en forma de rectangle, torres, muralles emmerletades, és a dir, amb buits en els quals situar armes, i que es va utilitzar fonamentalment morter per a la seua construcció.

Com que es troba al costat del riu Millars, et proposem recórrer el seu llit i visitar també el Pont de Santa Quitèria i el paratge natural de la desembocadura al Mediterrani.

Després, pots acostar-te al centre de la ciutat i descobrir un centre històric molt bonic, d'estrets carrers i amb edificis realment interessants.

El Museu Arqueològic és una altra parada obligatòria en el teu avanç per la llista de coses que fer a Almassora, que pot culminar gaudint de les seues tranquil·les platges. I no oblides provar els seus deliciosos formatges, mels, taronges o licors!

Més informació
Horari

abierto todo el año