Encara no han passat Reis, arriba Sant Antoni, festa ancestral i tradicional per excel·lència. Sant Antoni és un dels sants més populars al territori valencià i la devoció que se li té està associada amb el solstici d’hivern, el foc i els animals.

La matxà de Sant Antoni és una Festa d’Interés Turístic Provincial celebrada el tercer cap de setmana de gener. Organitzada per la Comissió del carrer de Sant Antoni i la parròquia de la Nativitat, la jornada està composta per una diversitat d’actes.

L’alumnat de les escoles de la localitat porta el divendres anterior a la festivitat un gavell de llenya per a la que serà la foguera de Sant Antoni. Al matí del dissabte es fa la benedicció de les mones a l’església de la Nativitat. A la vesprada, té lloc la missa i en finalitzar, la benedicció dels animals. Els participants reben una cinta commemorativa del mateix any de benedicció i, a continuació, es dirigeixen en comitiva al carrer Sant Antoni i la casa del «Clavari» (que cada any correspon a una casa del carrer). Posteriorment, s'encén la foguera que dona fi al dia del patró dels animals.

Més informació
Data d'inici

21/01/2023

Data finalització

21/01/2023

Tipus d'interès

Interés turístic provincial