Multimèdia Gallery 

Situat sobre el cim d'una de les muntanyes del Parc Natural del Desert de les Palmes, les ruïnes d'aquest castell ens parlen del passat de la regió.

El Castell de Montornés, al terme municipal de Benicàssim, província de Castelló, es va construir sobre restes romanes. Es tractava d'un sistema defensiu d'origen àrab del segle X, encara que els cristians, després de la reconquesta, van reforçar i van ampliar el castell.

Aquest castell a Benicàssim compta amb un esquema tradicional de fortalesa de tres recintes, limitats per les seues muralles. Forma un triangle amb la torre Sant Vicent i la casoleta de Salandó, dues construccions que segurament servien per a reforçar la seua defensa. En l'actualitat, només se'n conserven alguns llenços de muralla, aljubs i dos guaites. No se sap amb exactitud quan va ser destruït i per què, però almenys fins al segle XV seguia habitat.

Des de les ruïnes del Castell de Montornés podem contemplar un meravellós paisatge de la Plana i la mar Mediterrània. El castell està dins del Parc Natural del Desert de les Palmes, una zona protegida de 3.200 hectàrees que s'expandeixen al llarg de 5 termes municipals (Cabanes, La Pobla Tornesa, Borriol, Castelló de la Plana i Benicàssim). Aquest parc natural ens ofereix una variada flora i fauna, amb arboços, ginebres, llentiscles i més de 120 espècies d'aus.

Si et preguntes què fer a Benicàssim i t'agrada envoltar-te de muntanyes, acosta't al Castell de Montornés per a observar les restes d'una antiga fortalesa important en el seu moment. Deixa volar la imaginació i viatja en el temps a èpoques passades, t'assegurem que l'experiència val la pena.