Cabanes
Cabanes
Cabanes
Cabanes
Cabanes
Cabanes
Cabanes
cabanes

Blogs en video


Cabanes és una destinació mediterrània i natural, un lloc amb grans atractius en els quals podràs gaudir de la seua essència. Un racó de la província de Castelló que es caracteritza pel seu gran llegat historicoartístic, per la naturalesa que l'envolta i per les seues platges verges i tranquil·les. Una infinitat d'activitats t'esperen perquè gaudisques al màxim d'aquesta localitat.

Què fer a Cabanes

Amb tan sols fer un passeig per Cabanes i els seus voltants podem trobar grans tresors de la història, monuments o edificis que ens donen pistes sobre l'origen d'aquesta població. Algunes de les troballes ens remunten als ibers, a l'època romana i a la musulmana.

Un dels punts d’interés d’aquesta localitat resideix en l’Arc romà, un dels monuments romans més rellevants del patrimoni arqueològic valencià. Es va construir en el segle II a. C. i, encara que no se sap amb certesa quina va ser la funció que va exercir, tot apunta a què es tracta d'un monument honorífic-funerari de caràcter privat.

Els castells de Cabanes també són tot un símbol en el municipi, d'entre els quals podem destacar dos. D'una banda, el Castell d’Albalat. Aquesta fortalesa es va construir a la fi del segle XIII pels bisbes de Tortosa, els quals volien fomentar la repoblació d'aquestes terres. Als seus peus trobem un altre dels edificis amb història, l’Ermita Fortificada d’Albalat

Molt prop d'allí, en la part nord de la destinació, et convidem a visitar el Castell de Miravet. Aquesta fortalesa és d'origen musulmà, encara que més tard la va conquistar El Cid, en 1090. Se situa a la part alta d'un turó i, des d'ací, es poden contemplar unes espectaculars vistes de la zona. 

En el centre històric de Cabanes, podem passejar i descobrir algunes de les petjades més significatives del pas del temps. Un dels edificis que destaca per la seua arquitectura és el Palacio Municipal. La Casa de la Vila va ser construïda en el segle XV i té una preciosa arcada sobre el carrer de Sant Mateu i una finestra amb arcs trilobulats. Després dels bombardejos que va patir durant la Guerra Civil, va ser restaurada i ha mantingut la seua original bellesa gòtica. 

Només fent un passeig per Cabanes gaudirem de tot l'art i dels diferents estils i èpoques que han deixat la seua empremta en edificis com l’Església Parroquial de Sant Joan Baptista i la seua colossal façana barroca. 

A Cabanes trobarem molt més per veure i per gaudir. Què dir dels seus paratges naturals! Entre tots, hi ha un que destaca per ser un dels hàbitats humits menys alterats de la Comunitat Valenciana. Es tracta del Parc Natural del Prat Cabanes-Torreblanca, un paratge natural extraordinari que val la pena descobrir. Ací podràs trobar espècies endèmiques, com la gambeta, el fartet o el samaruc. I, si eres un amant de la naturalesa, podràs practicar birdwatching en aquest entorn tan privilegiat. Coneix la flora i la fauna d'aquesta província i immortalitza el moment!

També podràs fer alguna ruta senderista per la Serra de les Santes, una vall molt pintoresca en la qual trobaràs al teu pas l’Ermita de les Santes. Ací es venera a la patrona de la vila: Ntra. Sra. del Bon Succés, més coneguda com la Mare de Déu de les Santes. 

Per a fer un alt en el camí, les platges de Cabanes són el lloc ideal. Gaudeix de l'essència mediterrània en la platja Torre de la Sal, un racó envoltat per un bosc d'eucaliptus on l'arena i la grava s'entremesclen. Una altra de les platges que podem destacar de Cabanes és la del Quartell Vell. Aquesta es caracteritza per ser una extensa platja verge i natural, molt prop del Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca. Ací podràs practicar nudisme i inspirar la pau i la tranquil·litat mentre et deixes acaronar per la brisa de la mar. 

Cabanes és una destinació per a viure-la, sentir-la i assaborir-la. Apunta't a cada racó, endinsa't en la seua història i envolta't de la seua gent. Segur que es converteix en un lloc inoblidable.

Troba

Nom
Tipus
Campings
Hotels
Cases rurals
Compres
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Oficines de Turisme
Platges

Inspira't

Perdre's pels pobles de Castelló sempre és una gran idea. Fer-ho a la tardor i a l'hivern pot ser una experiència inoblidable. Descobreix tots els seus racons i tria quins pobles seran l'escenari de la teua pròxima aventura.

Propostes de viatge

Publicacions