El patrimoni arquitectònic militar de la província de Castelló inclou una fortificació tan emblemàtica com la de Gaibiel. Descobreix-la!

El Castell de Gaibiel s'alça sobre restes ibèriques i presideix la silueta del municipi des de fa diversos segles. És un castell almohade, d'època islàmica per tant, i se sap amb seguretat que va ser ampliat en els segles XIV, XVI i XIX. Ha sigut un edifici la utilització del qual ha tingut un llarg recorregut segurament a causa de la seua estratègica localització, que el convertia en clau en diverses conteses.

El conjunt del Castell de Gaibiel també inclou una visita a diverses trinxeres de la Guerra Civil a més de les esmentades restes ibèriques.

Les diverses fases en les quals ha sigut construït i ampliat s'apilen sobre una superfície de 350 metres quadrats a la part alta d'un barranc, i s'han anat trobant diverses estances i construccions: capelles, geleres, aljubs per a recollir aigua, patis, etc.

El Castell de Gaibiel està emmurallat i compta amb torres circulars i una torre de l'homenatge. La seua entrada, a la part oriental, conduïa a una estada on segurament es guardaven els elements defensius.

Gaibiel a Castelló és una gran destinació per als amants dels castells i la història, i a més pot oferir als amants del senderisme bones opcions de rutes entre ametlers i oliveres. Per descomptat, un passeig al costat del riu Regajo serà el millor inici per a una caminada. L'Alt Palància és una comarca a descobrir i Gaibiel pot ser una gran lloc pel qual començar. T'animes a visitar-lo? T'encantarà recórrer el seu castell, els seus carrers i els paisatges que l'envolten!