Multimèdia Gallery 

Et proposem que et poses calçat còmode i t'acostes a descobrir les ruïnes del Castell d'Uixó a la Vall d'Uixó, un lloc ple d'història!

El Castell d'Uixó a la Vall d'Uixó està declarat Bé d'Interés Cultural. És també conegut com el Castell de Castro a causa de l'origen d'aquest, vinculat al poblat de Castro, hui desaparegut. Els àrabs van ser els artífexs d'aquesta construcció del segle X que, encara que està pràcticament en ruïnes, ens permet reconéixer quin era el seu pla o traçat.

Es tracta d'un castell el recinte del qual ocupava uns 540 metres quadrats i incloïa altres construccions com cisternes, torres o aljubs i en el qual s'han trobat restes ceràmiques. Però la història del Castell d'Uixó com a punt estratègic ha sigut molt més longeva: ha sigut un enclavament utilitzat en les guerres de Successió, Carlistes o fins i tot en la Guerra Civil. De fet la seua història està vinculada a la de la línia o cinturó defensiu XYZ, de la qual va ser fort i observatori.

Aquest castell medieval militar és només un dels molts motius pels quals acostar-te a descobrir què veure a la Vall d'Uixó, una ciutat que, a més de les seues increïbles Coves de Sant Josep, té molt a oferir al visitant. Et suggerim començar pel Poblat Iber de Sant Josep, on sorprendre'ns amb les restes, bastant ben conservades, d'una ciutat de l'Edat del Bronze declarada Bé d'Interés Cultural. Partint de les fabuloses coves, pots recórrer el Camí de l'Aigua, seguint el traçat de la que es considerava séquia "mare" i que et permetrà acostar-te a punts d'interés com els aqüeductes d'Aigualit, la torre musulmana de Benizahat o les cases pairals del Palau de Vivel o la casa del Comte de Ripalda. Una visita que no oblidaràs!