Galeria Multimèdia

Les muralles que envolten el centre històric de Morella guarden segles d'història. Creua-les i descobreix què hi ha darrere.

Morella és un dels pobles més bonics d'Espanya i una destinació imprescindible si vols descobrir l'interior de la Comunitat Valenciana. La Ciutat de Morella, el seu centre històric, està delimitat per 2 quilòmetres de muralles. Aquestes muralles tenen el seu origen abans de la Reconquesta de Jaume I, encara que les que es conserven hui dia són del segle XIV-XV. Són muralles que han viscut múltiples guerres, setges i atacs, i han vist entrar per les seues portes a personatges històrics molt importants.

Quan ens endinsem a la ciutat emmurallada, Morella ens conquista amb els seus carrers empedrats i empinats, que ens traslladen a altres èpoques i ens permeten imaginar com era la vida a Morella segles arrere. Si per alguna cosa destaca aquesta localitat de la província de Castelló és per l'immens patrimoni històric que alberga. El Castell és el seu major emblema: domina Morella des de dalt i és una fortalesa espectacular. Va ser construïda aprofitant la roca natural i s'han trobat restes del Neolític! Encara que va ser en l'època romana i visigoda quan el Castell va començar a prendre la forma que hui coneixem.

Dins de la ciutat emmurallada trobaràs també la Basílica de Santa Maria La Major, un exemple d'art sacre mediterrani de gran bellesa. I això és només el principi: t'animem a visitar el centre històric de Morella, perdre't entre els seus carrers, descobrir cada racó i admirar un dels pobles més valorats de la nostra Comunitat Valencian.