Galeria Multimèdia

No perdes l'oportunitat de conéixer l'única població completament emmurallada de la Comunitat Valenciana i descobreix el significat del seu nom original Mu’askarum.

Mascarell, a Nules, és un tresor arquitectònic a la Comunitat Valenciana, característic per ser l'única població totalment emmurallada de la regió. Els seus orígens es remunten al segle XIII i compta amb un perímetre de 620 metres, un gruix de 120 cm i una altura de 6 metres. És com un recinte quadrangular replet d'història!

Encara que Mascarell no té merlets, sí que compta amb quatre torres estratègicament situades en el centre de cada flanc i dues entrades, orientades a l'est i a l'oest, que permeten l'accés al recinte. En temps passats, la ciutat estava envoltada per un fossat, i hui ha sigut reconvertit en una tranquil·la séquia de reg.

Els vincles històrics de Mascarell amb Borriana són evidents, ja que els musulmans, expulsats de Borriana en el segle XIII, hi van trobar refugi i van establir aquesta població veïna. S'especula que el nom "Mascarell" té arrels en la paraula àrab Mu’askarum, que significa "el campament".

Si et trobes per la zona, no deixes d'explorar aquesta joia arquitectònica i gaudeix passejant dins del seu recinte. Té una cosa captivadora i especial! A més, la naturalesa dels seus voltants no et deixarà indiferent. T'esperem a Mascarell!