Blogs en video

Sabies que Castelló és la segona regió més muntanyenca d'Espanya? Gràcies als seus paisatges de muntanya amb vista al Mediterrani, la província de Castelló és una de les destinacions més triades per a gaudir de la bellesa de la Comunitat Valenciana. Hui visitem un dels seus municipis, viatgem entre la mar i l'horta i recorrem els seus extraordinaris paisatges. T'hi apuntes? Benvingut a Nules!

Nules és un encantador municipi de la comarca de la Plana Baixa. Situat entre la mar i els seus preats camps de tarongers, és un lloc en el qual respirar l'essència del Mediterrani i gaudir de la tranquil·litat de l'entorn.

Qué fer en Nules

Les platges de Nules són conegudes per la seua bellesa, per les seues aigües cristal·lines i per la seua tranquil·litat. L’Alcúdia, Les Marines i El Bovalar reben, cada any, la bandera QUALITUR, que garanteix la neteja del seu entorn i la qualitat dels seus serveis. 

Els amants de la muntanya també trobaran el seu lloc a Nules. Et recomanem que descobrisques el Puntal de Nules, un cim que destaca per la seua altura diferenciada i pel seu escarpat perfil en aresta. A pocs quilòmetres de Nules, la Serra d’Espadà ens regala paissatges en els quals perdre’s en bici i connectar de ple amb la naturalesa. 

Dins de Nules trobaràs una encantadora i atractiva població totalment emmurallada. Es tracta de Mascarell, un xicotet recinte fortificat únic en la Comunitat Valenciana. Actualment, hi viuen unes 200 persones i és considerat Bé d'Interés Cultural (BIC). Val la pena visitar aquesta xicoteta població i admirar la seua bellesa, el seu encant i el seu valor monumental i històric. 

Després de descobrir cadascun dels paisatges, cultures i històries que envolten Nules, t'aconsellem que t'endinses en la seua gastronomia, serà un gran final de viatge. Bon profit!

Troba

Nom
Tipus
Campings
Hotels
Compres
Espais naturals
Experiències
Festes
Museus
Oficines de Turisme
Platges

Inspira't

A la localitat de Nules, municipi situat a l'àrea costanera de la província de Castelló, a Espanya, hi ha una ruta perfecta per a gaudir del cicloturisme en companyia dels xiquets.
La Comunitat Valenciana pot presumir de tenir, a les tres províncies, autèntiques joies medievals en forma de ciutats emmurallades, monuments considerats Patrimoni de la Humanitat o fortaleses descomunals i indestructibles. La importància que va tenir el territori valencià durant l'Edat Mitjana ha deixat una empremta en forma d’excels patrimoni de visita obligada.
Aquest poble és l'únic de la Comunitat Valenciana que està completament emmurallat i que no ha crescut extramurs. A més, no és especialment rellevant només a la Comunitat Valenciana, sinó a tot Espanya: Mascarell i Ureña (Valladolid) són les dues úniques poblacions que tenen un recinte urbà envoltat totalment de muralles.
La recepta que hui et portem és típica de les comarca de la Plana, a la província de Castelló, encara que pots trobar aquesta olla a tota la Comunitat Valenciana. És un plat tradicional que et traslladarà a la cuina de l'àvia de la teua infància, en resum, a una gastronomia en què prevalen els productes senzills i de qualitat.

Propostes de viatge