Multimèdia Gallery 

Descobreix a la localitat castellonenca de Sant Mateu un important conjunt de peces d'orfebreria vinculades a la seua preciosa església arxiprestal. Inclou-lo en la teua pròxima visita!
Més informació
Horari

Dimarts a dissabte 10 a 14h i de 16 a 18h . Diumenge 10 a 14h.

Època

SIglos XIV-XV

La Col·lecció Museogràfica Parroquial de Sant Mateu és un dels molts atractius d'aquesta localitat del Baix Maestrat. Aquest conjunt de gran valor es pot gaudir dins de la visita guiada al conjunt monumental de l'Església Arxiprestal, un element realment rellevant dins del Gòtic valencià que no has de perdre't si viatges fins a aquest enclavament ple de coses a fer i veure.

El Museu Parroquial de Sant Mateu ha reunit una sèrie d'objectes de gran valor artístic destinats al culte i l'ornamentació del temple, entre els quals destaquen les peces d'orfebreria. Entre elles, la "Creu Grossa", el calze del Papa Lluna, el reliquiari de Madonna Galina o el Lignum Crucis criden l'atenció especialment. Es tracta de creacions fonamentalment del segle XIV i XV amb un nivell de detall, disseny i materials emprats que les converteixen en autèntics tresors que ara pots visitar.

Si viatges a Sant Mateu no has de perdre't aquesta col·lecció ni el Conjunt Històric de la localitat, que va ser en el passat un nucli econòmic important gràcies al comerç de la llana. Les visites guiades estan més que recomanades a Sant Mateu i et permetran conéixer de prop el passat d'una població amb molta història. Anota la Col·lecció Museogràfica Parroquial de Sant Mateu en la teua ruta per aquesta zona i complementa-la amb una experiència gastronòmica amb productes locals de gran qualitat. Història, art, cultura i dolços elaborats amb ametla t'esperen en un paratge natural de gran bellesa.