Santa Iglesia Catedral Basílica de Santa María de la Asunción

Main image

Galeria Multimèdia

Descobreix una catedral a Segorbe que et deixarà amb la boca oberta.

La Santa Església Catedral Basílica de Santa Maria de l'Assumpció és una visita imprescindible per als qui s'acosten a descobrir Segorbe. Els amants del patrimoni històric quedaran fascinats amb aquesta catedral del segle XII, sens dubte!

És una construcció d'estil gòtic que es va edificar sobre l'antiga mesquita i està adossada a la muralla sud de Segorbe. Amb el temps es va anar ampliant cap al nord; la seua última gran intervenció va tindre lloc en el segle XVIII.

En realitat la Catedral és un conjunt artístic format pel Temple, la Torre Campanar, el Claustre i el Museu Catedralici. Hi ha molt a visitar! El Temple ha incorporat nous estils al llarg del temps amb un resultat magnífic. No et perdes les pintures i frescos de la volta, obra de José Vergara, Manuel Camarón i Luis Planes.

El claustre gòtic es va construir entre els segles XIII i XIV i al seu al voltant conserva 7 de les capelles originals. En una d'elles, la Capella del Salvador, podràs admirar el Gran Retaule Major de la Catedral, una obra clau de la pintura renaixentista espanyola. Finalment, el Museu Catedralici de Segorbe és un dels més importants de la Comunitat Valenciana quant a art sacre. Visita amb calma el conjunt de la Catedral de Santa Maria de l'Assumpció i ompli't de tot el que ha d'ensenyar-te. És molt!