Galeria Multimèdia

L'edifici Belluga a Segorbe alberga el Museu de l'Oli, un lloc per a descobrir la cultura de l'olivera. Essència mediterrània amb 7.000 anys d'història.
Més informació
Horari

De dilluns a dissabte de 11:00 a 13:30 hores i tardes de 17:00 a 20:00 hores. Diumenges i festius de 11:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 20:00 hores.

Segorbe alberga un museu amb moltes sorpreses per als amants de la gastronomia. El Museu de l'Oli és visita obligada per als qui gaudeixen d'aquesta delícia, or líquid que dona vida als nostres plats i forma part del nostre caràcter mediterrani.

El Museu de l'Oli és una antiga almàssera rehabilitada que encara conserva elements originals que s'usaven per a produir l'oli d'oliva. Al semisoterrani trobaràs un audiovisual que t'explica l'evolució del cultiu de l'oliva, la seua recol·lecció, les diferents classes que hi ha a la zona i com s'elabora l'oli.

Si et desplaces a la planta baixa et toparàs amb una cascada d'oli i una didàctica explicació dels usos que se li poden donar a aquest producte. A través de l'olivera mil·lenària de la Morruda, s'explica als assistents la història de la localitat de Segorbe. Utensilis i maquinària es creuen amb projeccions per a oferir una experiència entretinguda, rigorosa i pedagògica a parts iguals.

Aquest museu ha aconseguit el Primer Premi Nacional a la Promoció i Difusió de la Cultura de l'Olivera. I pots completar la visita allotjant-te a La Belluga, uns apartaments turístics al costat del museu, en el cor de Segorbe, que t'ofereixen visites guiades i et descobreixen la gastronomia i l'entorn de l'Alt Palància.

Si et preguntes què fer a Segorbe, t'animem a apuntar el Museu de l'Oli en la teua llista de prioritats i aprofitar aquesta visita per a aprendre més sobre un producte que forma part de la nostra identitat culinària. Bon profit!