Visita al Parc Natural de Serra Gelada i els seus penya-segats

Naturalesa i sostenibilitat

Descobreix tots els tresors que s'amaguen al Parc Natural de la Serra Gelada i contempla esta meravella de la naturalesa.

Vols descobrir un paradís en la Comunitat Valenciana? Et presentem el Parc Natural de Serra Gelada, milers d'hectàrees marines i terrestres que et deixaran amb la boca oberta.

La Serra Gelada està formada per un relleu que s'alça abruptament sobre Benidorm, l'Alfàs del Pi i Altea, i dona lloc, en el seu front litoral, a penya-segats de més de 300 metres. El parc natural protegeix la totalitat de la serra i tres emblemàtics illots: el Illot de la Mitjana, el Illot de Benidorm i els Illots de l'Olla i la Galera.

El nom de Serra Gelada ve tant per la seua orientació, que crea un microclima més fred, com per l'efecte òptic que produeix la pedra calcària en reflectir-se la llum en ella en les nits de lluna. Curiós, veritat?

Esta meravellosa destinació amaga una gran riquesa en la seua fauna i flora, entre les quals destaquen espècies vegetals de gran interés. En este sentit, en un dels seus vessants abunda el bosc mediterrani, mentre que en el vessant que dona a la mar, trobem espècies capaces de suportar sòls salins i els efectes abrasius del vent.

La Serra Gelada amaga molts tresors en els seus penya-segats, però el més important no està relacionat amb pirates i joies, sinó amb un magnífic llegat en forma de duna. Es tracta d'arena ancorada en el penya-segat, com si estiguera abraçada a ell per sempre. Esta duna fòssil és una de les fites geològiques més importants de la Comunitat Valenciana, sobretot per les seues extraordinàries dimensions. A més, destaca la seua singularitat botànica, ja que este conjunt d'espècies d'arenals és difícil de localitzar en altres llocs de la província.

Tot això ho podràs explorar tu mateix. Calça't unes bones esportives, recorre el Parc Natural de la Serra Gelada i contempla les meravelles de la naturalesa en la Comunitat Valenciana. A més, podràs observar, en l'àmbit marí, grans prades de posidònia oceànica.