Galeria Multimèdia

La naturalesa envolta la Comunitat Valenciana i ens deixa llocs tan màgics com el Parc Natural de Serra Gelada. Endinsa't-hi i descobreix tot un paradís natural!

A Alacant podràs sentir l'essència més pura de la naturalesa. Només has d'acostar-te al Parc Natural de la Serra Gelada. Aquest entorn abasta un total de 5653,92 hectàrees, de les quals 4908,95 són d'àmbit marí, com l’Illot de la Mitjana, l’Illot de Benidorm i els Illots de l'Olla i la Galera. Les seues 744,97 hectàrees terrestres es reparteixen entre els municipis de Benidorm, l'Alfàs del Pi i Altea, creant en el seu front litoral penya-segats de més de 300 metres. Una estampa preciosa del Mediterrani!

Vols saber per què es diu Serra Gelada? El seu nom li ve per la seua orientació, ja que es crea un microclima més fred, i també per l'efecte òptic que produeix la pedra calcària en reflectir-s’hi la llum en les nits de lluna. El Parc Natural de la Serra Gelada té un gran valor natural i alberga vegetació d'un valor excepcional. En un dels seus vessants abunda el bosc mediterrani, mentre que en el vessant que dona a la mar trobem espècies capaces de suportar sòls salins i els efectes abrasius del vent i entre els quals destaca la duna fòssil penjada

Si vols conéixer aquests penya-segats, el seu entorn i les vistes que ofereixen, només has de posar-te unes esportives i preparar-te per a recórrer les seues rutes senderistes. Una d'elles és la que es fa des de Benidorm fins a l’Albir, en la qual podràs contemplar la bellesa de la mar Mediterrània i albirar l’Illot de Benidorm. També pots completar la ruta de la Punta del Cavall, més senzilla i assequible per a tota la família. 

En l'àmbit marí, existeixen prades de posidònia oceànica i vermètids. Per això, és un lloc ideal per a gaudir del seu fons marí practicant snorkel o busseig. Per a finalitzar, entre la seua fauna, la seua principal riquesa són les seues aus marines. Perd-te en un món extraordinari!

Més informació
TIPUS

Parcs naturals