Galeria Multimèdia

Visita una església que guarda magnífiques obres en el seu interior.

L'Església Arxiprestal de La nostra Senyora de l'Asumpció a Albaida es troba a la Plaça Pintor Segrelles. Edificada a l'interior de l'antic recinte emmurallat, l'església que hui coneixem va ser construïda en el segle XVII sobre els murs de l'antiga església romànica del segle XIII. El resultat és imponent i mereix una visita per a gaudir de cada detall.

En el seu interior trobem obres de diversos artistes consagrats. Hi ha obres de l'escultor neorealista Galarza; el retaule de l'altar major i el llit imperial de la Mare de Déu de l'Agost pertany a Pere Foix i, a les llunetes i la capella del Baptisme, podràs veure reflectit el talent de l'il·lustrador albaidí José Segrelles.

A l'arc del segle XVIII que dona accés a l'església s'observa part de la decoració barroca d'un antic calvari, a més de la imatge de la Mare de Déu del Remei.

El temple té una planta central, amb capelles entre contraforts, i una única nau a la qual posteriorment se li va afegir una capella lateral neoclàssica dedicada a la patrona d'Albaida. No t'oblides de contemplar amb deteniment l'altar major quan visites l'església: pertany al Renaixement tardà i és certament espectacular.

Al seu exterior compta amb 2 portes d'accés; pots visitar aquest temple en horari de culte. Si busques què fer a Albaida, aprofita l'ocasió i aprecia un monument que et deixarà amb els ulls oberts.