Galeria Multimèdia

Descobreix el Palau dels Milà i Aragó a Albaida, un edifici monumental que conté valuoses mostres d'art. Inclou-lo en la teua ruta i dedica-li una visita!

El Palau dels Milà i Aragó a Albaida, a la seua Plaça Major, és un edifici magnífic la construcció del qual va abastar un llarg període, des de 1471 fins a 1610, i que es va situar en un lloc molt especial, ja que en part aprofitava unes muralles preexistents del segle XIII.

Per a Albaida és un tresor d'altres temps i representa el poder que el senyor feudal tenia als seus territoris, encara que en l'actualitat és un edifici públic de titularitat municipal que alberga interessants serveis culturals i propostes d'abast internacional.

L'exterior del Palau dels Milà i Aragó sorprén per la seua estructura amb tres torres, i els seus interiors amaguen verdaderes obres d'art com les pintures d'estil barroc que decoren les seues diferents estances, especialment les del Saló del Tron o de la música, del gran pintor Bertomeu Albert i realitzades en el segle XVII. La sala gòtica també ha d'estar inclosa en el recorregut, ja que es tracta d'una estructura que va ser una antiga construcció del segle XIII i que es va incloure i va aprofitar en la construcció del Palau dels Milà i Aragó. Prop del Palau trobaràs molt a veure a Albaida, com per exemple l'antiga porta o arc de la vila, de 1460, que tancava el perímetre de la ciutat o Clos de la Vila, o la torre guaita situada al carrer La Font.

A l'interior del Palau dels Milà i Aragó trobaràs l'Oficina d'Informació Turística i Museu Internacional de Titelles, que et sorprendrà amb la seua interessant col·lecció. Prepara la teua visita a Albaida i no et perdes aquest increïble palau!