Galeria Multimèdia

Visita una ermita situada a la Mola de Santa Catalina.

Aras de los Olmos compta amb molts espais de patrimoni històric i naturalesa que visitar. Aquesta localitat a la província de València està repleta de racons amb encant perfectes per a una escapada. Desconnecta de la rutina!

T'animem a conéixer l'Ermita de Santa Catalina, que es troba a 5 km del nucli de població d'Aras de los Olmos. Situada a 1.100 metres d'altura, a la Mola de Santa Catalina, aquest edifici compta amb el reconeixement de Monument d'Interés Local i el seu origen es remunta al segle XVII.

Compte la història que un jove pastor es va trobar amb la imatge de la Verge Catalina al costat de la font, mentre estava cuidant del bestiar. El pastor va intentar emportar-se la imatge a sa casa diverses vegades, sense cap èxit, ja que ella tornava sempre al seu lloc d'origen. Després de donar-se a conéixer aquesta història, la Verge Catalina es va convertir en patrona del poble i en eixe mateix emplaçament es va construir l'ermita que hui coneixem. L'hostatgeria que hi ha al seu costat va ser afegida en 1728.

Pots accedir a l'ermita amb cotxe, seguint la carretera en direcció a Losilla i prenent el desviament indicat en el seu moment. També pots fer el mateix trajecte amb bicicleta o fins i tot anar-hi a peu; et trobaràs amb un paratge en el qual, a més de l'ermita i l'hostatgeria, gaudiràs d'un brolladors que naix de la pròpia muntanya. Aprofita l'esplanada amb taules, bancs i paellers per a organitzar un dinar a l'aire lliure, és un gran pla! I no et quedes sense visitar l'Ermita de Santa Catalina i admirar la seua bellesa.