Galeria Multimèdia

Descobreix un ecomuseu que guarda els sabers d'Aras de los Olmos

El CM Ecomuseo Aras de los Olmos , CM Ecomuseu Aras de los Olmos té com a objectiu que qualsevol que visite Aras de los Olmos puga conéixer les seues tradicions i la seua cultura, i les de tota la comarca de Los Serranos! Això sí, és un museu distribuït per diferents localitzacions, genial per a conéixer millor aquesta localitat i els seus voltants!

La seu principal del CM Ecomuseu Aras de los Olmos la trobaràs a la Casa del Cortijo, on està el punt d'informació turística, però a més hauràs d'incloure l'Almazara de Cera, La Torre del Cortijo i el Pati, la Col·lecció Arqueològica i l'Aula Didàctica, el Jardí Etnobotànic, a l'antic cementeri, i el propi poble, que es converteix en museu vivent. En el recorregut pels carrers del poble visitaràs horts tapiats, la Casa de la Parra, el Lavadero de la Fuente Grande o la Casa del Balcón de la Esquina, entre d'altres.

Què trobaràs en aquesta col·lecció museogràfica? Doncs podràs aprendre com es tractava la cera, una indústria que va tindre molta rellevància, també podràs admirar restes arqueològiques i aprendre els secrets d'un forn comunal. Per a completar la seua oferta cultura, el CM Ecomuseu Aras de los Olmos sol preparar interessants exposicions temporals. Vine a descobrir-les!