Parc Natural del Túria

Main image

Multimèdia Gallery 

El tram de llit i riberes del riu Túria, situat entre els municipis de Pedralba i Paterna, és un dels últims pulmons forestals que sobreviu en la zona de l'àrea metropolitana de València. En este espai es produïx la trobada entre els relleus orogràfics del Sistema Ibèric i la plana al·luvial del riu Túria, configurant un paisatge pla, amb la referència del llit i la ribera del riu, rodejat de suaus ondulacions travessades per barrancs que confluïxen en el llit.

El parc mostra un paisatge dinàmic i variat amb una notable diversitat d'hàbitats i espècies de fauna i flora. El riu i la seua ribera, de gran interés ecològic, boscos mediterranis de pineda i matoll, i l'horta valenciana d'origen medieval són ambients representatius d'esta àrea natural.

La zona alberga importants elements del patrimoni històric, geològic, i també relacionats amb l'aprofitament hidràulic com a jaciments de l'edat del Bronze (Poblat de la Lloma de Betxí) o d'època visigoda (castro fortificat de València la Vella), formacions juràssiques i miocenes, o assuts, aqüeductes i embassaments.

L'àmbit geogràfic del Parc Natural del Túria inclou els termes municipals Quart de Poblet, Manises, Paterna, Riba-roja de Túria, l'Eliana, Vilamarxant, Benaguasil, Llíria i Pedralba.

Descarregar PDF(2.38)

Més informació

TIPUS

Protegits

Paratges

Parcs