Galeria Multimèdia

Jarafuel conserva en el centre de la ciutat i al punt més alt les restes d'un castell islàmic que han sobreviscut al pas dels segles per a convertir-se en la seua silueta més característica. Acompanya'ns a descobrir-ho.

El Castell de Jarafuel a València és una d'eixes estructures defensives islàmiques que han sobreviscut al pas dels segles fins a convertir-se en una part molt volguda del nostre paisatge que enriqueixen amb tota la història que ens conten.

En aquest cas parlem d'un reducte emmurallat que, des de l'alt del pujol sobre el qual puja el nucli urbà, s'ha convertit en el més característic dels monuments de Jarafuel. Les seues funcions eren tant proporcionar un lloc protegit davant un possible atac com vigilar que això no ocorreguera.

El Castell de Jarafuel era, fonamentalment, la muralla i el recinte que constituïa. La muralla, de maçoneria, tenia en els seus angles torres o fortins, com el que roman encara en peus al costat d'un llenç de l'antiga muralla. I l'espai que quedava dins era senzill, ja que aquest tipus de construccions no solien més que comptar amb llocs on dormir i on guardar aigua i menjar.

Si t'estàs preguntant què fer a Jarafuel, visitar el castell serà molt senzill, i podràs comprovar quin contrast més curiós fan les restes del campanar d'un temple cristià que, en algun moment de la història, es va adossar als seus murs.

Al voltant del Castell de Jarafuel serpentegen antics carrers, com el callejón de los Mudos, de tan sols 50 cm d'ample en alguns dels seus trams, que els habitants d'altres segles recorrien apurats a la recerca del refugi que proporcionava davant una amenaça, o als quals muntaven els seus mercats i vivien les seues vides en temps de pau. No et perdes aquesta visita si estàs prop de Jarafuel i visita el seu castell, que és en l'actualitat una plaça oberta al públic!