Galeria Multimèdia

Coneix la història de l'Església de Jarafuel.

Jarafuel és un poble amb encant a l'interior de la província de València, a la comarca de la Vall de Cofrentes-Ayora. És conegut per les moltes fonts repartides pel municipi, i també pel seu bonic paisatge natural. Si t'acostes a la localitat i et preguntes què fer a Jarafuel, visitar la seua Església Parroquial és una bona opció.

L'Església de Santa Caterina Màrtir es troba al centre de Jarafuel i es va acabar de construir en 1689. És d'ordre dòric, de bona arquitectura, i en entrar-hi apreciaràs les seues set capelles amb deu retaules o altars. Abans de 1689, al mateix lloc existia l'antiga mesquita, que s'usava per al culte i estava prop del Castell, hui en ruïnes.

Durant la dècada dels 40 del segle XX l'església va ser subjecta a diverses reformes per a millorar el seu aspecte, tant de la façana com en la distribució interna. Al costat de la façana principal està adossada una bella torre quadrangular d'uns 30 metres d'altura, amb un rellotge a la cara septentrional. A més, la torre té espai per a albergar 4 campanes.

Acosta't a l'església i aprecia cada detall de la seua cuidada decoració. I, de pas, aprofita la teua visita per a descobrir Jarafuel, un racó tranquil de l'interior de la nostra comunitat que et conquistarà.