Galeria Multimèdia

Es tracta sens dubte de la festa més tradicional i volguda pels veïns del municipi. Declarada Festa d'Interés turístic local en la Comunitat Valenciana en 2012. Té el seu origen en 1695, cinc anys abans una epidèmia va assolar el poble deixant amb vida només a la Família García. Aquesta família donava recer i menjar a tots aquells que acudien al poble per a la seua repoblació. En commemoració aquesta repoblació del poble se celebra aquesta festa.

Se celebra el segon cap de setmana de febrer i durant el mateix se celebren entre altres activitats: mercat medieval, degustacions *gastrónomicas autòctones, repartiment de paella i pa per a tots els assistents, tallers artesanals...


Des de fa diversos anys també es duu a terme la recreació històrica dels fets orígen d'aquesta festa, pel Grup de teatre local i amb la col·laboració d'altres associacions i de voluntaris del poble.


El cap de setmana de “La Reserva”, Quesa pot arribar a triplicar la població de residents gràcies a l'afluència de visitants, molts d'ells familiars i amics, nombre de visitants que en els últims anys s'ha considerat superior a 2000 persones al llarg del cap de setmana festiu.

Més informació
Horari

Segon cap de setmana de febrer.

Data d'inici

09/02/2024

Data finalització

11/02/2024

Tipus d'interès

Interés turístic local