Galeria Multimèdia

La plana d'Utiel-Requena és la més vasta comarca valenciana. Una terra oberta d'horitzons amb fèrtils i immillorables materials quaternaris, terciaris i agraïts sediments al·luvials. En esta zona el paisatge està associat a l'extens cultiu de la vinya, que marca el ritme anual d'esta cultura del món rural. Encara que és predominant el paisatge de topografia quasi plana, hi ha sorpreses orogràfiques, com el serpenteg discórrer de les transparents i cristal·lines aigües del riu Cabriel, lloc per on discorre la nostra ruta entre meandres i aigües impol·lutes. D'este bell i sinuós riu sorprenen les seues Hoces de los Cuchillos o el singular paratge del pont de Vadocañas, en l'entorn del recentment declarat Parc Natural de les Hoces del Cabriel .

Més avant la ruta ens portarà a terres de la vall d'Ayora-Cofrents. Allí coincidixen el Cabriell i el Xúquer. Este últim el remuntarem per un congost espectacular de penya-segats verticals. També descobrirem paisatges rurals de secà, amb les seues vinyes, oliveres, garroferes, ametlers i el cultiu sagrat del cereal, que fan de la comarca un lloc idíl·lic.I aules de la naturalesa, com la de La Hunde o El Moragete. I coves inenarrables, com la de Don Juan. A més d'abundants jaciments arqueològics.

#CARACTERÍSTIQUES
Ruta
De Requena a Ayora, passant per Utiel, Caudete de las Fuentes, Villargordo del Cabriel, Venta del Moro, Cofrentes, Jalance, Jarafuel i Zarra
Mapa
Mapa de la ruta