Galeria Multimèdia

A Onil trobaràs una fortalesa gòtic renaixentista que mereix una visita atenta per a gaudir del seu patrimoni. No et perdes el Castell del Marqués de Dos Aigües.

El Castell Fortalesa del Marqués de Dos Aigües es troba a la Plaça Major d'Onil, una ubicació cèntrica que facilita la seua visita. És una construcció que va començar a alçar-se al voltant de 1539 i es va acabar en 1614. Va ser el Baró de la Foia de Castalla Ramón de Vilanova el que el va manar construir i més tard el va heretar Gaspar de Rocafull, a qui el rei Felip IV va atorgar el títol de Marqués de Dos Aigües.

El Palau compta amb tres torres, a les quals se suma el campanar de l'Església Parroquial. Hui dia una part de l'edifici està ocupat per dependències de l'ajuntament, però això no significa que no es puga visitar. Qui s'acoste a conéixer aquest palau es trobarà amb una fossa exterior que permet l'entrada al claustre interior, preciosa estança en la qual se situava la presó senyorial. Voltes, arcs i finestres amb pedestals són els protagonistes. La resta de la fortalesa és de plantes grans i sostres de fusta, amb una façana que ha sigut parcialment reformada per a millorar el seu aspecte.

Visitar el Castell del Marqués de Dos Aigües és un primer pas per a descobrir tot el que t'ofereix Onil i la zona de la Foia de Castalla. Pots desplaçar-te a Ibi, municipi veí, i conéixer el Museu del Joguet o partir fins a Castalla i conéixer el seu castell, amb grans vistes des de dalt del turó. Les opcions són moltes, però l'important és gaudir d'una escapada única que mescla la cultura, la història, la naturalesa i el patrimoni.

Més informació
Horari

De martes a domingo a las 13:15h; sábados a las 19:15h