Galeria Multimèdia

Onil, a més de ser un lloc perfecte per a una escapada plena d'història i tradicions, és coneguda com el "bressol de la nina". Descobreixes amb nosaltres el museu especialitzat dedicat a aquest joguet?
Més informació

La Col·lecció Museogràfica de la Nina de l'Ajuntament d'Onil, Museu de la Nina a Onil, és una excusa perfecta per a visitar aquesta localitat del l'Alcoià en família, i de gaudir fins i tot de l'edifici que l'alberga, ja que està situat a la Casa de l'Hort, que és una de les construccions més interessants de la localitat. Des d'allí podràs fer-te una idea bastant aproximada de com va viure Onil el pas a la industrialització i la modernitat.

Des d'aquest Museu de la Nina podreu descobrir què va suposar Onil en el seu moment per a la indústria del joguet a nivell fins i tot mundial, partint de costums i artesanies que desenvolupaven algunes de les famílies de la ciutat. El Museu de la Nina recull també alguns dels joguets que han marcat la història del nostre país, hui dia autèntics clàssics, i ho fa a través de nines i també d'exposicions com la ciutat de "playmobil".

Es tracta d'un museu promogut per una associació sense ànim de lucre que, a través de guies transformats en "nines vivents", prepara activitats i gimcanes dirigides tant als més xicotets com a tota la família, perfectes per a passar una bona estona aprenent de la nostra història recent. Una vegada allí pots acostar-te també al Museu de l'oli d'Onil o als dos que hi ha situats al Palau-Fortalesa del Marqués de Dos Aigües, un singular i interessant edifici del segle XVI on podràs visitar el Museu dels Reis Mags o el Museu dels Festers.

Onil és una ciutat amb molt a veure i fer, anotes aquest museu per a la teua pròxima visita? No oblides passar per alguna pastisseria i provar les seues tonyas, llengüetes, sospirs o mantegades!