Galeria Multimèdia

Gaudeix d'una selecció d'art contemporani al Centre Cultural d'Onil.

Les parets del Centre Cultural d'Onil alberguen una mostra d'art contemporani que abasta des de 1976 a l'actualitat. Es tracta de la Col·lecció d'Art Contemporani Certamen de Pintura Eusebio Sempere d'Onil.

Aquesta col·lecció museogràfica està formada per 59 obres que han sigut guanyadores en la Biennal de Pintura Eusebio Sempere que l'Ajuntament convoca cada dos anys des de 1990 (en el període 1976-1989 es va celebrar de manera anual). Aquest concurs té com a objectiu promoure les arts plàstiques a Onil i difondre el talent i creativitat dels artistes participants.

A més de les obres guanyadores, el catàleg d'aquesta col·lecció també inclou obres que ha adquirit l'Ajuntament per a fer créixer la col·lecció, i que ara formen part del patrimoni municipal.

El Centre Cultural d'Onil està situat en el centre de la ciutat, és de fàcil accés i les seues parets estan repletes d'obres provinents d'aquesta col·lecció d'art. A més, compta també amb una sala per a exposicions temporals; visita l'espai i gaudeix de l'oferta cultural d'Onil, t'encantarà!

El certamen del qual es nodreix la col·lecció porta el nom d'Eusebio Sempere, un important artista plàstic que va nàixer a Onil en 1923 i va viure els seus últims dies a la localitat, en 1985. No perdes l'oportunitat de descobrir la seua obra original (que es troba als millors museus d'Espanya), i acosta't a Onil a descobrir el seu llegat en forma de certamen.