Destinacions compromeses amb la qualitat

Blogs en video

Villena és una vella ciutat coronada pel seu més característic símbol: un antic castell d'origen àrab. Al peu d'esta fortalesa va estar el primitiu nucli urbà i al seu voltant ha crescut la població, rodejada per extensos camps de cultiu. Després de la Reconquesta van ser els seus senyors barons d'il·lustre llinatge, els Manuel, Aragó i Pacheco; i va constituir, durant molts anys, la capital d'un extens marquesat que va influir en la història nacional.

És població fronterera, portalada entre el llevant lluminós i l'auster altiplà; i així mateix límit lingüístic per la seua condició castellana en la ratlla de l'antic Regne d'Aragó. Geogràficament Villena està situada al Nord-oest de la província d'Alacant, ocupa la zona limítrofa amb les províncies de València, Albacete (Comunitat Autònoma de Castella La Manxa) i la Regió de Múrcia. Cap de partit judicial i de la comarca de l'Alt Vinalopó, compta amb una població de 33.455 habitants. Té una altitud sobre el nivell del mar de 504 metres i el seu terme municipal comprén una extensió de 344,2 kilòmetres quadrats.

En el conjunt urbà, els temples severs i airosos, les pedres seculars del vell castell, no contradiuen les audàcies de la moderna arquitectura: el progrés dóna ací la mà i s'amalgama amb les antigues tradicions.


Com arribar:

Villena és considerada com la porta d'entrada a Alacant des de Madrid. A més, la connexió amb València es realitza prenent la N-340 que enllaça amb la A-7, i després prenent la A-31.


Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Hotels
Campings
Compres
Empreses de servicis complementaris
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Zones d'interior

Inspira't

La Costa Blanca d'Alacant no només és famosa per les seues platges, sinó també per la immensa quantitat de castells que té. La província d'Alacant va viure una infinitat de grans guerres i batalles, i per això trobem nombroses construccions defensives a tot el territori.
El vi, a la província d'Alacant, té un gran impacte en la gastronomia local mediterrània. És la beguda que dona elegància i plaer als plats típics de la terra. El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Vins d'Alacant s’encarrega de difondre l'enoturisme. Promou recórrer les rutes d'Alacant per a gaudir del paisatge de vinyes i visitar els seus cellers.
T'agradaria viure en l'Edat mitjana per un dia? Això és el que sentiràs en les Festes Medievals de Villena. T'ho contem tot.
Acabant el mes d’agost, setembre completa l’agenda amb una infinitat d’esdeveniments i activitats per a continuar gaudint de l’època estival.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions