Galeria Multimèdia

A la part alta de la muntanya de Sant Cristòfol s'alça el Castell de la Talaia, una fortalesa amb 9 segles d'història.

El Castell de la Talaia és una espectacular fortalesa d'origen almohade que s'alça imponent sobre Villena per a oferir-nos unes vistes increïbles de tot el territori al seu voltant. Aquesta construcció es va alçar a la fi del segle XII com a refugi per a la població musulmana del municipi i ha sobreviscut en bon estat fins als nostres dies. El treball de restauració ha permés mantindre una gran part de l'edifici, en la qual destaquen unes imponents voltes úniques als castells d'Espanya, així com una muralla interior i els dos primers pisos de la Torre de l'Homenatge.

Aquesta construcció ha sigut protagonista de diverses guerres, com la de Germanies, la de Successió o la de la Independència, i en les seues parets n'hi ha petjades. Podràs observar grafitis a la torre que van realitzar els presos, i també trobaràs impactes d'artilleria per tot el castell.

A més, el castell defensa el Tresor de Villena, un conjunt de 59 objectes d'or, plata, ferro i ambre que provenen de l'Edat de Bronze. És el tresor de vaixella àuria més important d'Espanya i el segon de tota Europa.

És important destacar que el Castell de la Talaia ha sigut declarat Bé d'Interés Cultural i també Monument Historicoartístic, un senyal inequívoc del seu valor patrimonial. Per si tot això fora poc, el paisatge que s'albira des de dalt de la muntanya és espectacular; no deixes passar l'oportunitat de visitar aquesta fortalesa i descobrir cada racó. I si et quedes amb ganes de més, et recomanem el Castell de Xàtiva i el Castell de Cofrentes, entre molts altres.