Multimèdia Gallery 

Gaudeix d'un dels paisatges que millor representa la nostra terra. La Serra Calderona t'espera.

La Serra Calderona va ser declarada Parc Natural en 2002, però molt abans ja guardava un lloc especial en el cor dels amants de la naturalesa. És un dels paisatges més bonics de la Comunitat Valenciana, i s'estén per les comarques del Camp de Morvedre, l'Horta i el Camp de Túria. Si gaudeixes amb el muntanyisme, aquest és el teu lloc, no ho dubtes!

Aquesta serra separa les conques fluvials del Palància al nord i el Túria i Carraixet al sud. El seu relleu ha format un paisatge en el qual abunden els pins i sureres.

La màxima altura del parc natural és el Gorgo, amb 907 metres, accessible des de Gàtova i Olocau. Si el que busques és un bon mirador des del qual veure les comarques veïnes, el cim del Garbí (a 601 metres) és el teu lloc. Pots accedir-hi des de Serra, Nàquera o Segart.

Moltes comunitats religioses van buscar la pau i la tranquil·litat a les valls de la Serra Calderona. Van fundar monestirs molt importants: la Cartoixa de Portacoeli a Serra, la Vall de Crist a Altura o el convent franciscà de Sant Esperit a Gilet.

Les seues 18.019 hectàrees són un cúmul de barrancs, desnivells i rutes amb una flora i fauna variada. La Sendera de Gran Recorregut (GR-10), que va des de Puçol a Andilla, convida a l'excursionisme. I les 4 rutes que formen les Senderes de Xicotet Recorregut també ens esperen per a recórrer-les. Hi ha moltes altres opcions: des de la Ruta Blava de Garbí fins a la Via Verda d'Ojos Negros, que pots recórrer amb bicicleta. L'important és aprofitar el meravellós entorn natural de què disposem.

Més informació
TIPUS

Parcs naturals