Galeria Multimèdia

Descobreix una antiga església a Altura convertida en centre cultural.

El municipi d'Altura, a la província de Castelló, guarda en el seu si diversos exemples de patrimoni històric. Esglésies, places i racons únics que et conviden a passejar pel seu barri antic per a descobrir-los. Un d'ells, sens dubte, és l'Antiga Església de Sant Miquel Arcàngel.

Aquest edifici es coneix popularment com a Església Primitiva d'Altura. Es troba al nucli medieval de la localitat i és un símbol primigeni del culte cristià. Va ser construïda sobre una antiga mesquita i les primeres notícies que se'n tenen es remunten a mitjan segle XIII.

Edificada en un estil gòtic valencià, l'església està feta amb maçoneria, pedra angular i arrebossat de calç, i compta amb contraforts exteriors i una coberta de dos vessants. La planta és rectangular i de quatre trams; l'últim va ser afegit després de la seua construcció original, amb arcs de diafragma de finals del segle XIV. Al seu interior veuràs una porta que donava accés a l'antiga sagristia i una altra, ja encegada, que permetia accedir al cementeri.

Des del segle XVIII aquesta església ha tingut diversos usos públics, ja que es va construir un nou temple més gran per l'augment de la població a Altura. Hui dia s'ha convertit en un centre cultural que alberga exposicions, concerts i obres de teatre. Si et preguntes què veure a Altura, una visita a la seua Església Primitiva et captivarà.