Galeria Multimèdia

Les restes de les muralles d'Altura ens conten la història d'aquest municipi de l'Alt Palància.

Altura és un poble de la província de Castelló amb una llarga història a la seua esquena, que es reflecteix en multitud d'exemples de patrimoni local com l'Església de Sant Miquel Arcàngel i l'Església Primitiva. Passejant pel centre històric és possible que et trobes amb restes de la muralla d'Altura, que delimitaven el recinte emmurallat de la localitat.

El Recinto amurallado de Altura, Recinte emmurallat d'Altura, és considerat un Bé d'Interés Cultural. Els vestigis del que un dia va ser es troben repartits per l'entramat urbà. Destaca el Portal de Clemente o 'Portalico', una de les antigues entrades del recinte emmurallat, al qual s'arribava des de l'antic camí de Segorbe. Era la porta principal i per ella passaven persones i mercaderies que provenien tant de Segorbe com del camí d'Aragó.

Es desconeix quantes torres contenia el Recinte emmurallat d'Altura i si comptava o no amb el seu propi fossat. Així i tot, i malgrat que es confon amb el caseriu existent, les muralles segueixen presents a Altura i es reconeixen per la topografia del terreny. El portal de les Parres segueix en peus hui dia, juntament amb el 'Portalico'.

Visita Altura i observa amb els teus propis ulls com la tradició i el patrimoni continuen vius entre els seus carrers. Una escapada que no oblidaràs!