Galeria Multimèdia

Les romeries són tradicions on el fervor i la il·lusió s'uneixen a llocs emblemàtics. Descobreix aquesta a Altura!

La Romería de Altura al Santuari de la Cova Santa és una celebració popular, una peregrinació que cada any, en l'últim diumenge d'abril, congrega a un bon nombre de participants. Aquesta cova convertida en lloc de culte, d'origen càrstic, té uns 20 metres de profunditat.

Després de baixar uns escalons descobriràs que al fons guarda una imatge de la Mare de Déu que es va trobar allí i a la qual s'atribueixen diversos miracles i curacions, que van motivar la instauració de la Romeria d'Altura al Santuari de la Cova Santa.

Les aigües que rajaven al seu interior van adquirir la fama de miraculoses i curatives després d'estendre's la llegenda que un veí de Jérica havia sanat amb elles de la lepra, i la resta ha sigut història.

En la Romeria d'Altura al Santuari de la Cova Santa participen milers de persones que, a peu, a cavall i fins i tot en vehicles es desplacen des de diverses poblacions veïnes en una peregrinació els orígens de la qual es remunten al segle XVI. A més del component religiós, és un dia de festa en el qual costums i gastronomia acompanyen als romers o pelegrins. Tota una celebració en un entorn increïble!

Si t'abelleix acostar-te a aquesta celebració tan especial, et recomanem, a més, visitar altres llocs d'Altura com la Cartoixa de la Vall de Crist, l'Església Primitiva o el Batán. Gaudeix de les nostres tradicions!

Més informació
Horari

Últim diumenge d'abril.

06.45 h Concentració en la plaça de l'Església.

07.00 h Benedicció dels romers, repartiment de canyes i mocadors i volteig general de campanes. Eixida de la romeria amb parada en Rivas i desdejuni oferit per l'ajuntament.

10.00 h Arribada de la romeria. Inauguració exposició de mocadors oficials de la romeria organitzada per l'Associació de Romers de la Cova Santa.

11.30 h Missa en el Santuari i adoració de la imatge de la Cova Santa

Data d'inici

30/04/2023

Data finalització

30/04/2023

Tipus d'interès

Interés turístic provincial