Galeria Multimèdia

Bejís compta amb un gran patrimoni històric. El Castell de Bejís és un dels monuments més representatius de la localitat.

Visitar Bejís és enamorar-se dels seus carrers, de les seues tradicions i del seu patrimoni. Un dels monuments més representatius d'aquesta localitat és el seu castell, construït en un pujol envoltat per dos rius. És d'origen romà i, en l'actualitat, es troba mig derrocat, però encara conserva algunes sitges i aljubs.

Si parlem sobre la història d'aquest monument declarat Bé d'Interés Cultural, podem dir que, en el segle XIII, va ser donat a l'Ordre de Calatrava, també va ser adaptat pels musulmans i cristians. Per això, podem veure en la seua arquitectura elements de diferents èpoques.

Si ens centrem en la forma en la qual està construït el castell, observem que en la seua època d'esplendor va tindre les seues portes principals de fusta recoberta amb planxes de ferro. Les sales interiors compten amb una volta de mig canó i davall de les ruïnes s'amaguen cambres buides. Antigament s'accedia al castell per un empinat camí que començava en les últimes cases del poble.

El Castell de Bejís és un dels diferents monuments que podràs trobar en aquesta pintoresca localitat. Aquest municipi castellonenc compta amb un gran patrimoni històric i cultural, com el seu aqüeducte romà, també declarat Monument Nacional. O les diferents ermites de Bejís. Tot un lloc per a descobrir i recórrer els seus carrers plens d'història.