Multimèdia Gallery 

La Plaça Major de Castelló de la Plana porta segles presidida per un dels edificis més bonics de la ciutat. T'abelleix descobrir-lo?

L'Ajuntament de Castelló de la Plana és un dels edificis més representatius de la ciutat i un palau barroc capaç de robar l'atenció del visitant més enllà de les seues funcions administratives.

Com quasi totes les construccions d'altres èpoques, la d'aquest Palau Municipal que anava a substituir a l'antic Palau de la Vila i que hui ocupa l'Ajuntament de Castelló de la Plana es va estendre durant un bon nombre d'anys, i va continuar fins i tot després de la seua posada en ús en 1716.

L'encàrrec del disseny es va fer en 1687 al mestre Gil Torralba, qui va planejar una planta rectangular i tres altures vertebrades a través d'una escala central. Les obres, 2 anys després, es van encarregar als mestres Melchor Serrano, Alcázar, Claret i José Serrano. Temps després de la seua inauguració encara s'estava treballant en la seua finalització al mateix temps que es van anar fent millores i canvis que es van deixar notar, sobretot, a les presons del palau.

Però va ser la reforma de l'envoltant la que més va afectar la fisonomia del palau original. Aquest canvi d'imatge es va emprendre molt després, ja en el s. XX. Va ser en 1916 i de la mà de l'arquitecte municipal d'aquell temps, Francesc Tomás Traver, a través de la intervenció del qual es va modificar la façana fins que va quedar tal com la coneixem ara.

A l'interior, són de destacar les pintures del sostre del Saló de Sessions, així com la seua col·lecció pictòrica que inclou diverses obres d'artistes de la província, la qual, sens dubte, ja constitueix un reclam per si mateixa, suficient com per a visitar aquest bonic palau. T'hi animes en la teua pròxima visita a Castelló de la Plana?