Galeria Multimèdia

La segona setmana de setembre és l'època en la qual Segorbe celebra la seua festa més reconeguda, una celebració que no has de perdre't en una ciutat monumental. Descobreix-la!

Descobreix a Segorbe, una ciutat amb un patrimoni històric que no has de perdre't, una celebració singular i multitudinària. Es tracta de la seua Entrada de Bous i Cavalls, una sèrie d'entrades que se celebren cada dia a les 14 hores durant una setmana i que ha sigut declarada Bé d'Interés Cultural Immaterial a més de Festa d'Interés Turístic Internacional. 

Aquesta festa atrau milers d'aficionats dia rere dia, que se sorprenen en comprovar com, després de l'avís efectuat per una carcassa pirotècnica, un autèntic ramat de bous braus fa un recorregut que els porta de la torre del Botxí a la plaça de la Cova Santa. Al llarg del recorregut no s'instal·len barreres, sinó que dotze genets triats per sorteig aconsegueixen conduir els caps de bestiar al lloc indicat. Es tracta d'un espectacle ràpid, intens i carregat de tradició! De fet, la primera referència escrita a aquesta festa és ni més ni menys que de 1386.

Els assistents obrin i tanquen el camí al pas dels bous en carrers plens d'arena, preparats per a fer el seu pas més fàcil. Alguns dels elements més característics de l'entrada són els garrots o bastons que porten els assistents, juntament amb el mocador roig. Una festa emocionant en una ciutat de gran bellesa, no te la perdes!

Més informació
Data d'inici

04/09/2023

Data finalització

10/09/2023

Tipus d'interès

Interés turístic internacional