Galeria Multimèdia

L'art rupestre a la Comunitat Valenciana s'ha conservat durant segles deixant-nos un llegat d'increïble valor. Descobreix-lo en aquest museu.

Anota en la teua agenda una visita al Museu de la Valltorta a Tírig, dedicat a la difusió de l'art rupestre, especialment el trobat al Parc Cultural de Valltorta - Gasulla, on les pintures i barrancs han creat un paisatge únic, carregat de bellesa i d'història.

L'art rupestre de la Comunitat Valenciana és considerat Patrimoni Mundial de la UNESCO des de l'any 1998, la qual cosa et donarà una idea de la importància de tot el que podràs descobrir i aprendre en aquest museu.

El Museu de la Valltorta està tan sols a 500 metres del Barranc de la Valltorta, així que és perfecte per a, des d'allí, apuntar-te a visites guiades molt interessants: res millor que poder veure en persona tot allò sobre el que s'ha aprés a les seues sales!

La Cova dels Cavalls i el Museu de la Valltorta estan íntimament lligats, així que és una visita totalment aconsellable i tècnicament senzilla, encara que l'oferta és molt més completa: podràs visitar la Cova del Mas d'en Josep, una ruta de dificultat mitjana, la Cova dels Ribassals o del Civil, una ruta de dificultat baixa. A més dels enclavaments de Tírig, podràs visitar amb el Museu de la Valltorta l'enclavament de Coves de la Saltadora al municipi de les Coves de Vinromà, per a les quals caldrà tindre en compte que la dificultat de la ruta és alta, l'abric de Centelles a Albocàsser, de dificultat mitjana, o la Cova Remígia a Ares del Maestrat, amb una dificultat mitjana.

Amb el Museu de la Valltorta és possible viatjar en el temps fins a conéixer els nostres avantpassats més remots. No et perdes l'oportunitat de visitar-lo!