Multimèdia Gallery 

Vinaròs compta amb diverses torres i fortificacions construïdes a partir dels segles XI-XII. Una d'elles, posterior en el temps, és la Torre Ballester.

La Torre Ballester es troba en l'actualitat en una zona d'horta situada al centre de Vinaròs. La torre tal com la coneixem hui va ser construïda probablement a principis del segle XX, inspirant-se en un corrent arquitectònic romàntic i imitant les antigues fortificacions medievals. No obstant això, aquest edifici civil té una cosa particular, i és que va ser construït sobre una altra torre, la Torre dels Julián, que al seu torn s'enclavava sobre les ruïnes d'una antiga torre de vigilància.

La primera torre va ser erigida en 1609 i segurament va servir d'acampada als moriscos que es preparaven per a ser expulsats pel port. Segles més tard es va construir la torre que coneixem al mateix lloc, conservant alguns elements de l'estructura; la llinda reaprofitada com a ampit que porta una data del segle XVII n'és el millor exemple.

El resultat té un punt de pastitx, original i únic, amb elements modernistes i reminiscències del neogòtic valencià, a pesar que no va ser edificat amb materials nobles.

Si et preguntes què veure a Vinaròs més enllà d'aquesta torre, en la teua visita no pot faltar una excursió a l'Església-Fortalesa de l'Assumpció, el Mercat Municipal, la Casa Membrillera o exemples d'arquitectura modernista com la Casa Giner i la Casa Sendra. A més, el mes de febrer organitzen un dels Carnestoltes més emblemàtics de la Comunitat Valenciana, i durant l'estiu podràs gaudir de les seues platges i cales. Visita Vinaròs!