Multimèdia Gallery 

Descobreix un parc natural a la Vega Baixa perfecte per a passar un dia en família o amb amics. El paisatge et sorprendrà.

El Parc Natural de les Llacunes de la Mata i Torrevieja es troba a la comarca de la Vega Baixa, a Alicante, i ocupa els termes municipals de Torrevieja, Guardamar del Segura, Los Montesinos i Rojales.

Aquest parc natural està format, com el seu propi nom indica, per dues llacunes principals separades entre si per un anticlinal, anomenat El Chaparral. Hi ha un canal que uneix ambdós llacs i, alhora, altres dos canals que comuniquen els llacs amb la mar, formant una unitat d'explotació salinera. Aquest parc s'usa com a salina i, a més, és una important àrea de nidificació i hibernació per a més d'un centenar d'aus: flamencs, ànecs, el cabussó collnegre, el camallarga o el pot blanc en són només uns exemples.

Al parc trobaràs zones de pícnic amb taules per a menjar, passar el dia i gaudir de l'entorn natural en bona companyia. També hi ha una sèrie de miradors per als amants de l'albirament d'aus; la fauna en la zona és d'allò més variada. No et perdes les rutes senyalitzades per a descobrir les diferents zones de vegetació del parc i els seus hàbitats salins.

Una curiositat que tenen aquests llacs és el seu color. Si t'hi acostes, descobriràs que tenen un color rosaci d'allò més particular. Això és degut a la Dunaliela salina, una alga microscòpica amb uns pigments que tinyen de color les aigües amb alts nivells de sal, la qual cosa, a més, ajuda a aquesta alga a protegir-se del sol. Per això a l'estiu és quan més s'aprecia el rosa als llacs: t'animem a visitar-lo i fer precioses fotos d'aquest original paisatge.

Més informació
TIPUS

Parcs naturals